­

HorisontMindeord til Svend

"Jorden er meget nær kugleformet, og dette bevirker, at man overalt ude til søs, hvor udsigten er fri, ser himmel og hav mødes i en cirkel, i hvis midte man synes at befinde sig. Denne cirkel, der ligger på jordoverfladen, kaldes kimingen".
(Th. P. Funder, Praktisk Navigation)

Som vi kendte dig, forstod du altid at holde kursen støt. Dit til tider utilslørede temperament til trods, var du bevidst om, at de virkelige trusler oftest befinder sig hinsides kimingen - usynlige for vore øjne. Du navigerede med stor viden og fanden i voldskhed, med humor og pli. Til lands, til vands og i luften.

Din store lykke i livet var, at du mødte kærligheden i en kvinde af samme skuffe som du selv. Du mødte Grethe. Grethe der stod med til søs men også gav dig modstand. Holdt dig fast ved jorden. Lærte dig at "det er lettere at sige nej tak end stop", når festen bruser i årerne. Grethe, der lærte dig Brunnbergs velsignelser og gjorde dig til "grøntsagselsker" på dine gamle dage, som du udtrykte det.

Vi er taknemmelige for at have kendt dig. For det du viste os om at holde fast i kærligheden, når det gælder. For din anerkendelse og medleven. For gode grin og visdomsord, og for at du også tog os med ind i dine personlige rum hinsides kimingen.

Nu kan Skodaen blive skrottet, men du vil altid være blandt os.

Vi ærer dit minde og sender de kærligste tanker til dig Grethe.


Hanne og Peter
Höken

Coivd19Efter d. 27. juni 2020 må alle dem som har en ødegård i Sverige rejse op til den uden efterfølgende, at skulle i hjemme karantæne i 14 dage.

Udenrigsministeriet skriver på der hjemmeside: ”For Sverige er valgt en regional model, hvor rejsevejledningen vil afhænge af antallet af nye ugentlige smittetilfælde i hver enkelt region. Det giver mulighed for at åbne for rejser til og fra regioner med få nye smittetilfælde, mens vi fortsat fraråder ikke-nødvendige rejser til regioner med over 20 nye ugentlige tilfælde per 100.000 indbyggere.

Rejsevejledningen vil efter den 27. juni ikke længere fraråde ophold på egen ødegård el. lign., selvom øvrige ikke-nødvendige rejser fortsat måtte frarådes til den pågældende region. Hvis man tager ophold på egen ødegård el.lign. er man heller ikke omfattet af opfordringen til at blive hjemme i 14 dage efter hjemrejse

Link: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/

Jeg håber vi alle ses deroppe.

skatteverketSå er det tid til at deklarer Svensk skat - fristen er d. 4. maj. Foreningen Danske Torpare har skrevet en ganske glimrende artikel om det Svenske skatte system, som jeg har fået lov at henvise til. Læs om at deklarere.

Tak til Danske Torpare. 

artikelSom ”Webmaster” kunne jeg godt tænke mig at vores hjemmeside blev mere ”bred”. Jeg efterlyser derfor ”artikler” skrevet af jer om alt muligt, som I måtte have på hjertet. Det kunne være jeres gamle minder om Brunnberg, Jeres oplevelser af Brunnberg. Gæster er også velkommen til at skrive om deres møde med byen. Hvis I kunne ledsage jeres artikel med et lille billede, som her til venstre ville det være rigtigt fint. Send jeres tekst og billede til mig kodal@kodal.net , så skal jeg nok efterfølgende lægge det op på hjemmesiden. Der må være så mange ufortalte historier derude.

IMG 20191227 131714501 HDRJeg ved I alle har en masse gode billeder, som kunne pryde vores fælles fotoalbum her på hjemmesiden. Kunne I ikke sende mig de bedste af dem – dem som fortælle en historie om Brunnberg. Gerne gamle billeder med de originale indvandre fra Danmark. Da det er forbundet med noget arbejde fra min side, så må I gerne være kritiske med de billeder I sender til mig – Giv mig kun de bedste. Jeg vil også gerne vide i hvilket årstal og anledning billede er taget, så jeg kan lægge dem ned i de rigtige ”kasser”.

Billede her til venstre er taget i julen 2019. (julen uden sne)

­